You are currently viewing Грилована зелена маслина Халкидики. НОВО!

Грилована зелена маслина Халкидики. НОВО!

Винаги ни е мерак да експериментираме в името на добрата кухня и средиземноморската ни кауза. Вземете например зелената Халкидики маслина. Познаваме я като пикантна и хрупкава, понякога пълнена с белен бадем или пиперки, друг път – със сирене. Тя е класика на десертните маслини. Отдавна зареждаме топ ресторантите с нея – с костилка или без, благодарение на прекрасното ни партньорство със Siouras, водещи в Гърция.

С тази гръцка маслина този път направихме нещо дръзко и различно. Само следете:

Хвърляме я на барбекю, за да омекне и редуцира. Изпича се ръчно, в малки количества: око да види, ръка да пипне, на вкус да се получи прецизно. Прецизно е само небцето, нали знаете?

После я оставяме да отлежи в марината с екстра върджин зехтин, лайм, риган и чесън. Тогава категоричният ѝ характер омеква, деликатно овкусен от традиционни средиземноморски съставки, помъдрява някак си.

Накрая, опушваме това вълшебство с дъбови стърготини, за да добие онзи аромат, с който вече започва едно чудене – какво си ти? Предястие, основно или мезе? Акцент в салата или неустоима разядка?

Зелена грилована Халкидики без костилка - опушена на букови трици

Тази версия на зелената Халкидики няма нужда от инструкция за употреба, защото небцето познава най-добре. Индивидуалният вкус насочва най-точно къде тя би намерила мястото си. Само опитайте!

Изберете я на витрината в избрани магазини, или поръчайте на нашите контакти в буркан от 500 г и във вакуумна опаковка от 1 кг. Заслужава си!

Зелена грилована Халкидики без костилка - опушена на букови трици в матрината от лайм, риган, чесъм и екстра върджин зехтин