You are currently viewing Андалусийката пристигна! Зелена испанска маслина манзанила с аншоа

Андалусийката пристигна! Зелена испанска маслина манзанила с аншоа

  • Post category:Press

Новото ни попълнение сред маслините по естествен начин разширява географията на портфолиото ни: след шеметния успех на италианската таждаска, развихрящите въображението гръцки грилована халкидики и каламата на фурна, вече имаме испанска маслина в селекцията. И то каква!

Манзанила или мансания или мансанийа?

Както и да я наричаме, вкусът на тази маслина е все така прекрасен. За да ни е по-лесно, ние избрахме да я наричаме манзанила, а вие – както ви е по-вкусно.

Манзанила: Андалусийски прелести

От хилядите испански сортове маслини да изберем точно тази. Защо? Както е с повечето продукти в нашата селекция – понякога нещо толкова омагьосва небцето, че ни ляга и на сърце. Тогава всички не толкова важни фактори просто губят значение. Репутация, марка, какво казват едни или други хора. Не си я познахме, обикнахме я и сега я предлагаме и на вас.

manzanilla de sevilla

Какво ѝ е специалното на манзанилата?

Това е класическата маслинка за мартини: средна към дребна на размер, маринована и месеста. Но истинският скрит талант на манзанилата е да се съчетава прекрасно с други вкусове. Сладките червените пиперки, лютото халапеньо, острият чесън… дори подчертано силни аромати биват укротени и нюансирани от манзанилата. Тя е образец на меката кадифена сила.

Манзанила с аншоа: върховно съчетание

Толкова добре е балансирана мариновата свежест на тази маслина с пълнежа от аншоа, че небцето пее. Известно е, колко агресивен може да бъде вкусът на тази риба. Но пасирана и умерено солена, тя е далеч по-елегантна, а точната пропорция между двете е толкова добра, че ти се иска да ядеш с лъжица направо от кена.

manzanilla olimport

Ако още се колебаете дали манзарела с аншоа е по вкуса ви – недейте, не се колебайте! Поръчайте си малко кенче за проба и ще поискате още и още. И наистина не се изкушавайте да ядете с лъжица – по този начин все не стига (това е от личен опит)!

Поръчайте Манзанила обезкостена с паста от аншоа 120 г кен или направо кен от 600 г отцедено тегло!